Utolsó kommentek

Amerikai pláne

Friss topikok

Címkék

Az öldöklés istene (Carnage)

2012.02.09. 22:26 | lebo | Szólj hozzá!

Sokunk nagy örömére, Roman Polanskia svájci házi-őrizetben sem tétlenkedett, filmvászonra vitte Yasmina Resa azonos című színdarabját, melyet a filmmel párhuzamosan a Vígszínházban is megtekinthetünk. Polanski jelen esetben nem csinált mást, mint hogy az unalmas, ötlettelen hollywoodi remakek és animációs alkotások helyett, jó alapanyagból egy szórakoztató kamaradrámát hozott össze.carnage-570x287.jpg

A film gyakorlatilag egyetlen helyszínen, egy new york-i lakásban játszódik, ahol két házaspár kardoskodik gyermekük igazáért. Valjuk be őszintén, hogy a cselekmény nem túl cizellált, de Polanski zsenialitásának köszönhetően a film ennek ellenére is leköti a mozinézők figyelmét. Mind a négy szereplő kitűnő választás volt, mindenki lubickol a szerepében. Az ilyen típusú kamaradrámák mindig nagy kihívást jelentenek a színészek számára, hiszen a játékukon, a színészi virtuozitásukon áll vagy bukik a film sikeressége. A két női főszereplő, Jodie Foster és Kate Winslet tökéletesen hozza a figurát, de hozzáadni igazán a két férfi főszereplő tudott a filmhez. Christoph Waltz, illetve John C. Reilly felejthetetlent alakít, hozzájuk kötődnek a film legjobb és legmulatságosabb jelenetei, párbeszédei és beszólásai. Polanski pedig nem csinált mást, csak hagyta, hogy a cselekménnyel együtt a szereplők is kibontakozzanak, ezzel görbe tükröt állítva a XXI. század hanyatló családmodelljének.

Összességében a filmet nyugodt szívvel ajánlom, nemtől, kortól függetlenül kitűnő kikapcsolódást fog jelenteni mindenki számára. Talán a műfaji sajátosságai miatt, talán mert a Szellemíró komolyabb és jobb film volt, nálam a film "csupán" 7.5/10 pontot ér.

Külön köszönet Tarantinonak, hogy megmutatta a világnak Christoph Waltzot, akinek a játéka hiánycikk volt Hollywood kék egén. A viszonylag alacsony nézettségi mutatókkal meg ne törődjünk, hiszen a Transformershez szokott amerikai nézőket nem igazán érdekli (tisztelet a kivételnek) a robbanásoktól mentes, azonban mögöttes tartalommal, iróniával bíró filmek.

Értékelés: 7.5/10

Szerző: Vincent

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaiplane.blog.hu/api/trackback/id/tr404085636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása