Utolsó kommentek

Amerikai pláne

Friss topikok

Címkék

Fehér pokol (The Grey)

2012.03.23. 00:04 | lebo | Szólj hozzá!

Várakozásommal ellentétben is csak maximum egy közepes mozi tudott kikerekedni a Fehér pokol című filmből. A direktori székben a A szupercsapat (2010), a Füstölgő ászok (2006) és a Narkó (2002) című filmek rendezője, Joe Carnahan ült.

the grey.jpg

Az isten háta mögött, egy olajtársaságnak dolgozó munkások  -javarészt lecsúszott, problémás figurák- hazafelé tartva repülőgép szerencsétlenséget szenvednek. Egy maroknyi ember azonban csodával határos módon életben marad a balesetben, ám nemcsak a dermesztő hideggel és éhséggel kell szembenézniük, hanem egy vérszomjas farkas falkával is, akik rájuk vadásznak. A repülőgéproncs nem nyújt nekik fedezéket, félő hogy a farkasok vadászterületén "landoltak", így neki kell vágniuk a hómezőnek, hogy eljussanak az erdőig, ahol talán nagyobb biztonságban lehetnek. A csapatfőnök szerepét a mesterlövészként dolgozó Ottway (Liam Neeson) vállalja magára, ő próbál meg lelket verni másokba. A hatalmas életigenlés csak azért tűnhet furcsának kicsit, mert előző este ő maga játszott el a gondolattal -puskacsövével a szájában- hogy feladja evilági dolgait. De mondjuk, hogy meggondolta magát. 

A film alapötlete tetszett, az Életben maradtak sztorijához képest kicsit meg volt spékelve pár barátságtalan farkassal, de a végeredmény engem személy szerint nem nyűgözött le. Nem volt jó a film dinamikája, nem tudta megteremteni, illetve megtartani a feszültséget, sokszor belassult, ráadásul a forgatókönyv is olyan szinten sablonos volt, hogy pontosan tudtuk, hogy mikor ki fog éppen meghalni. (Természetesen mindig az utolsó.)

Liam Neeson, akit az Elrabolva (Taken) címő film óta kifejezetten szeretek, sajnos egyedül nem volt elég ahhoz, hogy hozza a filmet, a trailerből kiindulva mindenképpen többet vártam. A film egyszer megnézhető, de nem kell rohanni a mozikba, bőven tékás film. 

Értékelés: 6,5/10

Szerző: Lebo

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaiplane.blog.hu/api/trackback/id/tr564334078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása