Utolsó kommentek

Amerikai pláne

Friss topikok

Címkék

A diktátor (The Dictator) - Halálos Cohen rezsim

2012.05.19. 09:24 | lebo | 2 komment

Sacha Baron Cohen, aki olyan emlékezetes karaktereket keltett már életre mint Ali G, Borat vagy Brüno, újabb identitást öltött magára, Haffaz Aladdin admirális generális személyében, hogy ezúttal is sokkolja a világot.

 The-Dictator.jpg

Az admirális generális Wadiya véreskezű diktátora, mindent megtesz, hogy a nyugati civilizáció és legfőképpen a demokrácia be ne tehesse a lábát birodalmába. Aladdin totalitárius hatalmának őrzője az ő Tamir nagybácsija (Sir Ben Kingsley), akneki azonban rejtett szándéka pont az admirális generális kiiktatása, hogy aztán Wadiya gazdag olajmezőit értékesíthesse az olajnagyhatalmaknak. Az ENSZ számos szankcióval sújtja Aladdin birodalmát, mivel a Diktátor nem adott ki információt a Biztonsági Tanácsnak titkos tömegpusztító fegyvereiről. Amikor a Vezér újabb alteregója esik merénylet áldozatául, Aladdin úgy dönt, hogy elmegy Amerikába, hogy felszólaljon az ENSZ előtt. 
Így hát a Diktátor New York-ba érkezik, ahol nem részesül túl szívélyes fogadtatásba, ráadásul a Tamir nagybácsi által szervezett merényletet is éppen hogy csak túléli, habár a tekintélyes arcszőrzete a merénylet áldozata lett. Aladdinnak mos egyedül kell boldogulnia New Yorkban, hogy visszavehesse helyét Tamir nagybácsi által irányított alteregójától. Egy véletlen folytán belebotlik korábbi atomprogramjának irányítójába, akit egészen egy helyi bárig követ, ami tele van wadiyai menekültekkel. Azokkal, akiket a diktátor valaha kivégeztetett, ám a kivégzésért felelőse éppen az ellenállás beépített embere volt, így mindenkit Amerikába menekítettek. A szakáll nélkül nehezen felismerhető admirális a mérnök segítségével megússza a lincselést, sőt segítségre is talál a hatalom visszaszerzésében.

A diktátor épp olyan beteg film mint Cohen korábbi remekművei, feszeget minden létező határt, és működik. Megtekintését mindenkinek ajánlom, akinek tetszettek Cohen korábbi alakításai, mert A diktátor szerintem méltó folytatása a "sorozatnak".

Értékelés: 8/10

Szerző: Lebo

 

A bejegyzés trackback címe:

https://amerikaiplane.blog.hu/api/trackback/id/tr824525343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása